Club Chopper Forums ychrome  

Go Back   Club Chopper Forums > CHOPPER SHOP/TECH AREA > Shop Talk

Welcome to Club Chopper!  The World's largest and coolest place to be on the net if you dig the following!

  •  » Custom Bikes
  •  » Killer Paint
  •  » Old School Craftsmanship
  •  » Building and Wrenching
  •  » Hot Babes
  •  » Chopper Build Logs

...then you have come to the right place!

YES! I want to register an account for free right now!  p.s.: For registered members this ad will NOT show

Chopper Tech
Tech Article
Tech Article
Tech Article
Tech Article
Tech Article
Main Menu
Module Jump:
Club Chop Gallery

Club Chopper Gallery

Submit Your Photos!

Active Threads
SAT Motorsports rigid attempt.
Last Post: JamesS
Posted On: Yesterday
Replies: 67
Views: 18,634
Trikes first run
Last Post: Spartacus
Posted On: 09-19-2021
Replies: 7
Views: 2,661
2007 Pro street sled "sprocktor"
Last Post: golfish
Posted On: 09-19-2021
Replies: 8
Views: 1,965
Woke up to this!
Last Post: R1_4Life
Posted On: 09-18-2021
Replies: 15
Views: 9,569
F-Bomb
Last Post: golfish
Posted On: 09-17-2021
Replies: 6
Views: 1,956
More...
  #1 (permalink)  
Old 05-16-2021, 11:10 AM
Junior Member
Visit my Photo Gallery
 
Join Date: May 2021
Location: Grand rapids, Mi
Bike Year, Make, Engine: 2007 ultra ground pounder
Posts: 1
Not Ranked     
Unhappy 2007 Ultra Ground Pounder no Display

Hello everybody I am new to this group and stumbled upon it trying to troubleshoot. While on a ride yesterday I parked bike at first poker run stop and it would not start when we wanted to leave. It was running perfectly. I have no dash display but all my lights are working and I have nothing and no sounds when I attempt to start the bike. Was able to pop start her and ride 40 miles home. I today have replaced the 30amp circuit breaker and have full charge on battery. I am lost and any and all help would be very much appreciated, not a rich man but mechanically sound, Iím a machine mechanic so would like to tackle this myself. Thank you so much in advance!
Reply With Quote
Sponsored Links
Sponsored Links
  #2 (permalink)  
Old 05-16-2021, 06:46 PM
STEINBVG's Avatar
Club Chopper Member
Visit my Photo Gallery
 
Join Date: May 2010
Location: ATLANTIC CITY, NJ
Bike Year, Make, Engine: 2010-19; MYSELF; 96",113",120",127"
Posts: 3,324
Not Ranked     
Quote:
Originally Posted by MacOfTheMidWest View Post
Hello everybody I am new to this group and stumbled upon it trying to troubleshoot. While on a ride yesterday I parked bike at first poker run stop and it would not start when we wanted to leave. It was running perfectly. I have no dash display but all my lights are working and I have nothing and no sounds when I attempt to start the bike. Was able to pop start her and ride 40 miles home. I today have replaced the 30amp circuit breaker and have full charge on battery. I am lost and any and all help would be very much appreciated, not a rich man but mechanically sound, Iím a machine mechanic so would like to tackle this myself. Thank you so much in advance!
Do you mean that your starter would not turn, but ignition and accessories work? Was still your battery fully charged?
Does your starter,s solenoid have a manual push start button which bypasses the need for the starter button in controls? If the circuit to the starter solenoid is interrupted, you should be able to fire the bike by that big button plunger.
__________________
VITALY.
SORRY FOR THE UPPER CASE. CAN'T SEE SHIT.
113"s&s, Walz softail 2000/2012 prostreet
96"s&s, Daytec dyna/ softail hybrid, 1998/2010 chopper
127"Ultima, Chassis Design rigid 2013 bobber
120"Ultima, Kraft Tech FL 2014/2019 bobber

Last edited by STEINBVG; 05-16-2021 at 06:52 PM..
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 05-18-2021, 09:31 AM
Spade115's Avatar
Club Chopper Member
Visit my Photo Gallery
 
Join Date: Oct 2008
Location: La Joya, Tx
Bike Year, Make, Engine: 2006 Buell Blast
Posts: 10,616
Send a message via Yahoo to Spade115
Not Ranked     
check your starter for the plunger hes talking about (direct start)

If your ignition is working but not firing bike, also check your plugs, could be plugs fouling helping it not want to fire.

if its no display on your gauge, it could be battery does not have enough power, how old is the battery?
__________________
Quote:
Originally Posted by Grease Slinger View Post
If you get side swiped from behind you aint fast enough to live.
Grease
Quote:
Originally Posted by apehangeralfy View Post
When I roll by cows in the winter, they get jealous:
LBS
Reply With Quote
Reply

Tags
electrical, ground pounder, no display, wonít start

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -7. The time now is 09:56 AM.


vBulletin skins developed by: eXtremepixels
Powered by vBulletin® Version 3.8.0
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0

CC Policy

The representations expressed are the representations and opinions of the clubchopper.com forum members and do not necessarily reflect the opinions and viewpoints of the site owners or moderators. clubchopper.com forum members agree not to post any copyrighted material unless the copyrighted material is owned by you or have been given the expressed written consent to post. Although we do not and cannot review the messages posted and are not responsible for the content of any of these messages, we reserve the right to delete any message for any reason whatsoever. You remain solely responsible for the content of your messages, and you agree to indemnify and hold us harmless with respect to any claim based upon transmission of your message(s). For full policy, please click the "CC policy" link. Thank you for visiting the clubchopper.com
Links monetized by VigLink